marți, 29 ianuarie 2008

dimineata devreme

e 07.18. Am ajuns la birou. E foarte dimimeata. M-am culcat la ora 02.00. As fi vrut sa spun ca m-am trezit la 09.00, nu de alta dar are aceiasi terminatie de vocale cu ora 02.00.
In fiecare dimineata fac drumetie pana la birou. Astazi mi s-a parut mai lunga decat de obicei. Sa fi fost de la faptul ca ma simteam foarte rau sau pentru ca eram foarte adormita? Amandoua variantele suna la fel .
In dimineata asta am cautat muntii cu privirea, si acolo mi-a ramas privirea unde nu i-am mai gasit. Nu i-am mai gasit cum ii regaseam in fiecare dimineata cand era zapada. Atunci ii puteai vedea mai usor, dar eu nu ii vedeam mereu, fie ca eram prea obosita, fie ca eram prinsa in discutia deschisa de colegul meu care nu spune nimic pana la birou. E si asta un mod de comunicare, am citit de curand despre asa ceva.
Pana maine dimineata sper sa ninga sa regasesc muntii acolo unde-i stiam in peisajul meu.
Sa-mi fie oare gandul la primavara? Nu stiu.

"În revărsat de zori, pe baltă lumina face minuni. Pe faţa apei sclipise, ici, sfărămături de oglinzi; colo, plăci de oţel; comori de galbeni între trestii. În nuferi, ca în nişte potire plutitoare, curg raze de aur. Un colb de argint dă strălucire stufărişului. Peste tot linişte, neclintită, de rai. Cocostârcul s-a sculat cu noaptea-n cap. A intrat în baltă. Pe picioarele lungi, subţiri ca nişte lugere, trupul lui se legăna agale. Din când în când îşi udă pliscul; uneori se opreşte de se uită, ispititor, în fundul apei, ca şi cum ar fi dat peste ceva ce căuta demult. E răcoare şi răcoarea îl încântă. Nu simte nici o altă dorinţă decât să-şi scalde picioarele în unda rece care-i trimite fiori pănă supt aripi.Deodată se opreşte; încordează gâtul şi priveşte. Pe frunza unui nufăr o broscuţă se bucură şi ea de frumuseţea şi răcoarea dimineţii. Când l-a văzut, biata broscuţă a încremenit pe picioarele de dinapoi; cu ochii mari deschişi, cată la cumplitul duşman. În spaima ei îl vede uriaş, cu capul atingând cerul, cu pliscul lung, larg, să soarbă dintr-o dată balta şi, dimpreună cu balta, pe ea. Inima i s-a oprit.Îşi aşteaptă sfârşitul.Cocostârcul o vede şi înţelege. Dar dimineaţa e mărinimos. Ş-apoi i se pare atât de mică, atât de neînsemnată această vietate a bălţii, că, de la o vreme, parcă o pierde din ochi în fundul apei şi nici n-o mai zăreşte. Ridică piciorul, o păşeşte dispreţuitor şi trece, măreţ, mai departe. Broscuţei nu-i vine să creadă. Mai stă aşa câteva clipe. Apoi, de bucurie, sare pe o altă frunză şi într-un avânt de recunoştinţă, ea, cea dintâi, taie tăcerea dimineţii:- Oaac! "
E. Garleanu-"Marinimie"

luni, 28 ianuarie 2008

sfaturi de la o ziarista

Femeile s-au opintit cateva secole sa ajunga egale cu bãrbatii, iar acum nu mai stiu cum sa scape de acest groaznic privilegiu. Muncim ca niste tampite, ii multumim patronului ca ne da sansa extraordinara de a lucra si-n weekend, ca sa ne afirmam si sa ne tinem de deadline.
Sefii pleaca de vineri la pranz si-i mai vezi luni dupa-masa, cand se desteapta din mahmureli de cinci stele.
Timp in care ai deosebita onoare de a le tine locul, ca de-aia ai dat atat din coate si-ai facut ulcer de cand mananci la serviciu numai kebab în chifle, ca sa ajungi femeie de nadejde.
Firma te-a raspatit cu doua dioptrii suplimentare, dar miopia asta e semnul triumfului tau personal.
Noaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, cosmarul ti-e impânzit de guguloaie de foldere galbene pe care scrie "urgent", "campanie", "scheme", "rapoarte".
In somn, butonul ''Delete'' nu merge, nu scapi de patratici si te trezesti tipand. Nu pentru ca te innebunesc folderele, ci pentru ca e deja 7..30, la 8 trebuie sa fii la firma si-ai dormit stramb si-ti sta bretonul ca o bidinea.
Scuza-ma, te las putin pe fir, ca ma cere unul de nevasta...
Munca e buna numai cand ti-aduce un franc cinstit in buzunar si mai ales, iti da si ragazul sa-l cheltuiesti.
Sistemul suedez prevede ca trebuie sa ametesti muncind cinci zile pe saptamana si sa ametesti in bar doua zile pe saptamana. Asta e raportul minim rezonabil.
Carierismul e plasmuirea bolnava a unor filme imbecile de la Hollywood , care insinueaza ca o femeie poate face orice, daca vrea ea: ajunge imediat director executiv, naste trei pui vii pe care ii hraneste cu lapte praf, sotul o iubeste lesinant, desi o vede cam sase ore pe saptamîna (sau poate tocmai de-aia), iar el, desi e neurochirurg, sef la Memorial Hospital , nu e stresat deloc, face mâncare la copii, spala vase si-o asteapta pe ea cu masina la firma, seara. Pardon, noaptea.
Nu se stie cînd opereaza el pe creier si mai face si lectii cu aia micii, dar ea, nevasta, are de predat patru rapoarte zilnic, de zbierat la trei brokeri si de convins opt clienti sa investeasca.
Am chiulit si-am sa chiulesc cu voluptate de la munca, intotdeauna. Chiuleste si tu, salveaza-ti viata, femeie! Atat cât se poate. Ia bunul simt, in doze homeopatice. Sa stii numai tu.
- Cele mai frumoase petice de viata le-am capatat fugind de raspundere.
- Cea mai buna bere pe care am baut-o in viata mea n-a fost la Praga , ca lumea buna, ci in Herastrau, cand o taiasem de la sedinta de redactie, lasand vorba ca mi s-a spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii sa strang apa.
Mi-a ramas in cap (si mie, ca atator altora) gafa de la TVR , de la Revolutie , cand habar n-aveau ca intrasera deja in direct, si cineva i-a zis lui Dinescu: "Mircea, fa-te ca lucrezi!". Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe. Pana cand vom pricepe omeneste tâlcul acestui indemn vital, vom continua sa ne prefacem ca traim.

duminică, 27 ianuarie 2008

ULTIMA SCRISOARE



Sfarsitul a venit fara de veste...
Esti fericita?...Vad ca porti inel!...
Am inteles...Voi trage dunga peste
nadejdea inutila...Fa la fel!...
Nu, nici un cuvant, nu spune ca-i o forma
cunosc insemnatatea ei deplin...
Stiu, voi aveti in viata alta norma,
eu insa in fata normei nu ma inchin
Nu te mai cant in versuri niciodata...
mai mult, in drumul tau n-am sa mai ies;

nu-ti fac reprosuri nu esti vinovata
si n-am sa-ti spun, de fapt, ca nu m-ai inteles
A fost, desigur, numai o greseala
putea sa fie mult - nimic n-a fost
in vesnicia mea de plictiseala
tot nu imi inchipui ca puneai vre-un rost
Cand degete de Midas am pus, magic,
pe frageda fiinta-a-ta de lut
suna in mine murmurul pelagic

al sfintelor creatii de-inceput
vedeam cum peste vremuri se inalta
statuia ta din aur greu masiv
cum serioase veacuri se descalta
si-ngenunchiate in randuri, submisiv
la soclul tau dumnezeiesc astepta
sa le intinzi cu zambet linistit
sper sarutare adorata dreapta
inainte de-a te sterge in infinit
Oh, de-am fi fost alaturi doar o ora
am fi ramas in auriul vis
ca o eterna roza aurora
de inteles, de nedescris
Ireversibil s-a incheiat povestea
si nici nu stiu de ai sa mai citesti
din intamplare randurile acestea
in care as vrea sa fii ce nu mai esti
N-am sa-ti strivesc eu visul sub picioare
n-am sa lovesc cu vorbe ce mi-i drag
as fi putut sa spun :"Esti ca oricare!"
dar nu vreau in noroaie sa ma bag
De-ar fi mocirla in jurul tau cat haul
tu vei ramane nufarul de nea

ce-l strajuieste beat de pofte TAUL
ce-l tine candid amintirea mea
Vei fi acolo neintinata
te voi iubi mereu fara cuvant
si lumea n-o sa stie niciodata
de ce nu pot mai mult femei sa cant
Acolo sub lumina de mister
Scaldata in apa visurilor lina
vei sta iubito ca-ntr-un colt de cer
o stea de seara blanda si senina
Si cand lumea va fi rea cu tine

cand au sa te improste cu noroi
tu fugi din lumea visului la mine
Vom fi iar singuri amundoi
cu lacrimi voi spala eu orice pata
cu versuri nemaiscrise te mangai
si-n dulcea lor cadenta leganata
te vei simti ca-n visul cel dintai
Si de va fi cum simt eu de o vreme
sa plec de aicea de la voi curand
cand glasul tau pe mine o sa ma cheme
voi reveni la tine din mormant
Si de va fi sa nu se poate trece
pe veci pecetluitele hotare
m-oi zbate crunt in tarana rece
in noaptea mare, mare, tot mai mare.

sâmbătă, 26 ianuarie 2008

wc-ul cel mult visat


Am inventat wc-ul in care poti arunca ce te deranjeaza. Este in aer liber. Nu trebuie sa tragi apa. Nu trebuie sa il intretii de vreun fel. E pe sistemul cu autoself cleaner. Deja mi-am facut o colectie impresionanta cu ce as vrea sa arunc in el.
- ziua de scadenta a facturilor, sa ma leg la sireturi, sa spal tacamurile (furculite, lingurite, etc), sa-mi dau cu crema incaltamintea, sa iau pastile, sa ma culc foarte devreme cand am impresia ca ziua abia a inceput, sa achit datorii, sa fiu nevoita sa alerg prin ploaie desi nu vreau, sa stau la munca peste program, sa intarzii undeva, sa ii pot desfiinta pe vecinii de sus care m-au innebunit cu maneaua lor, sa nu mai fiu nevoita sa vad lista cu cat am de platit la intretinere, sa raspund atunci cand nu vreau, sa, si sa, si pe deasupra sa mai si Sa.
P.S: Daca e cineva interesat, pentru rezervari pls, do not hesitate to call me!

vineri, 25 ianuarie 2008

Babel, Babilonia, Bethel, Budha

titlul nu are nici o treaba cu continutul
Asa mi-a venit sa scriu, poate de la faptul ca ma doare capul ingrozitor si a inceput brusc dintr-o data.
acum m-am uitat sa vad de unde vine "Bethel" - ai sa razi, ca eu rad; Bethel este denumirea unei biserici penticostale/baptiste, si mi-aduc aminte ca acum cateva seri au ajuns pe la usa mea niste Martori de-a lui Iehova, poate are vreo legatura, sau nu. Si cu cat stau si ma uit mai mult la titlu imi dau seama ca are f.mare legatura cu ce am facut azi, si ieri. Prietena la care am fost la cafea azi, avea casa plina de Budha si alte chestii de feng-shui.
N-am mai iesit de cateva zile bune din casa, o fi din cauza asta...sau nu? si totusi azi cand am iesit, m-am imbracat in roz, nu cred sa fiu deocheata:)). Hmm, trebuie sa citesc si horoscopul. De ce sa-l citesc? Ca in seara asta m-am amuzat cu ghicitul in cafea care zicea ceva de genul: bani, realizari, ceva cu C, E si D (poate vine de la Ce Dracu) o perioada neagra si alte aratari dubioase. Clasic, normal, si mie imi suna la fel. Bine ca nu a trebuit sa dau si bani.

Mi-am propus daca iau exam. la engleza, sa ma tund si sa ma vopsesc, am o toana de care nu mai scap, si pana nu mi-o indeplinesc nu ma las.Stau si ma gandesc ce sa-mi propun daca termin cu bine sesiunea. Gata...stiu, plec in Insulele Maldive!
Imi place rozul, dar imi place mult. As vrea sa imi vopsesc camera in roz, cum defapt as fi vrut sa o fac de la inceput, dar nu am gasit rozul pe care mi-l doream si mi-a trecut. Asa ca, astept sa-mi treaca sau poate conving prietenul care m-a ajutat sa vopsesc camera in galben sa o facem in roz.
Tot ma doare...imi vine sa-l arunc sau sa-l inghet si sa-l scot cand ii e mai bine.
Mai bine lasa, ma duc sa deschid cursurile sa mai citesc, poate e prea gol si de aia ma doare.


marți, 15 ianuarie 2008

America lu' Columb "l-au dat in gat"

Aho, aho copii si frati, stati putin si va mirati, sau NU. Jurnalisti din toata lumea fiti atenti la urmatoarea stire impanzita de antena 3 (post dedicat stirilor), mediapress, mediafax si alte media si medii de care vreti. Conform unui studiu si ulterior al unui comunicat dat de catre americani se pare ca marele Cristofor Columb sta la originea propagarii sifilisului, aducand din Lumea Noua o bacterie care a suferit mutatii, transformandu-se in bacteria ce transmite virusul Treponema Pallidum.
Informatia este sustinuta si de o lucrare a lui Voltaire numita "Candide" prin care afirma ca exploratorul a "luat dintr-o insulă din America de Sud această boală care afectează sursa reproducerii şi care chiar împiedică reproducerea, uneori".
Sa-nteleg ca americanii sunt mai predispusi la sifilis :D? Ce ti-e si cu italienii astia :)). M-am lamurit si cu el, Columb. Maine, poimaine, aflu ca defapt era gay sau nu (doar era marinar, nu?). Nu ma mai mira nimic. Nu s-o fi stiut de unde provine sifilisul pana acum? sa fim seriosi. Americanii ne arunca stiri cand vor ei ca si cum ar arunca firmimituri la porumbei.

P.S. la Antena 3, iar talk-show cu Norica. Incepand de azi, numar zilele pana cand se va termina cu acest scandal.

luni, 14 ianuarie 2008

"washing the sun with my ghostly tears"

in loc sa ma uit ca tot omu' pe cursuri, in seara asta am bantuit pe net, citind una, sau alta.
Aveam chef sa ascult ceva muzica, insa nu orice, si nu stiam ce. Sunt satula de radioul din fiecare dimineata din masina care urla numai muzica elctronica. N-am ce sa fac. Nu-i masina mea, nu pot sa spun inchide radioul...desi uneori imi vine sa i-o spun urland la 6 jumate dimineata.
M-am oprit la Sinead O'Connor si la Placebo, care in ultimul timp, ii ascult tot mai des. Mi se par foarte tari. Nu i-am ascultat niciodata atat de mult ca acum. Am descoperit si o piesa care mi se pare f.misto: se numeste "Jackie"
Jackie left on a cold, dark night
Telling me he'd be home
Sailed the seas for a hundred years
Leaving me all alone
And I've been dead for twenty years
I've been washing the sand
With my ghostly tears
Searching the shores for my Jackie-oh
And I've been dead for twenty years
I've been washing the sand
With my ghostly tears
Searching the shores for my Jackie-oh
I remember the day the young man came
He said, "your Jackie's gone
We got lost in the rain"
And I ran to the beach
And laid me down"You're all wrong", I said
And they stared at the sand
"That man knows that sea
Like the back of his hand
He'll be back some time laughing at you"
And I've been waiting all this time
For my man to come
Take his hand in mine
And lead me away
To unseen shoresI've been washing the sand
With my salty tears
Searching the shore
For these long years
And I'll walk the seas forever more
Till I find my Jackie oh
Till I find my Jackie oh

xerox rebranduit


Dupa 40 de ani Xerox isi schimba sigla. Noua sigla e o combinatie intre xbox si sony-ericsson. E cam greu de retinut avand in vedere ca de cand ma stiu sau cel putin decat am auzit de ei ma familiarizasem cu sigla veche. Sunt curioasa sa stiu cine si-a adus aportul la conceptia noii sigle si ce spun specialistii (DTP-istii, sau cei din publicitate si marketing) despre noua imagine. Richard Wergan - Vice Presindent of Worldwide Branding numeste noul logo "a significant multi-million dollar market investment" care arata ca o sfera rosie marcata de un "X".
Avand in vedere nr. mare de clienti din portofoliu, ceea ce reprezinta o importanta cota de piata, ma intreb care e ideea cu lansarea noii sigle. Ce-si proun cu asta, lansare de noi servicii si produse? Vom trai si vom vedea.

duminică, 13 ianuarie 2008

who the fuck is Norica?

de mai mult de o saptamana nu poti sa te uiti pe la tv, ca toata lumea face talk-showuri despre Norica. Who the fuck is she? De ce nu am auzit de ea pana acum? De ce cei doi (Base si Tari) sunt mai incapatanati decat un magar?
Cred ca pana cei doi se vor lamuri cum stau treburili, ne ajunge din urma cum votam pentru noul mandat al celor doi.
Ce sa-ti spun, pana acum nici nu stia nimeni de ea, acum se nasc tot felul de povesti cu si despre Norica. Oare intereseaza pe cineva? De parca relatia Presedentie - Guvern nu era destul de tensionata
Hmmm...refuz sa mai aud acest nume.
Constat ca prezenta feminina se doreste a fi din ce in ce mai in atentia opiniei publice. Daca anul trecut l-am terminat cu Elodia lui Dan Diaconescu, acum incepem cu Norica lu' Tariceanu.
Mai bine ne-am vedea de alte lucruri mai importante.

vineri, 11 ianuarie 2008

ghidul utilizatorului de IT

In dimineata asta, mi s-a intamplat dezastrul :D, si anume sa am probleme cu pc-ul de la birou. Este un dezastru pt. ca oriunde ai lucra dai peste un departament de IT. In momentul in care ai nevoie de ei ca ti s-a blocat calculatorul, nu merge imprimanta, mail-ul, etc esti terminat. Intervalul de timp pe care trebuie sa il astepti este intre 30 min-3 h sau in cel mai rau caz a doua zi.



In cazul in care aveti probleme de genul asta, renuntati din start sau daca va ajuta cititi mai jos ghidul uitlizatorului de IT

"Cand ne chemi sa-ti mutam calculatorul, asigura-te ca l-ai lasat ingropat sub o juma' de tona de carti postale, poze ale copiilor, animale impaiate, flori uscate, cornuri uscate si dosare patate cu cafea. Noi nu avem o viata personala, si suntem adanc miscati cand putem trage o ocheada fugara prin viata ta. Nu nota nimic. Niciodata. Putem sa redam mesajele tale de eroare de la noi. Cand un informatician spune ca vine la tine, du-te bea o cafea. In felul acesta nu vei fi acolo cand vom avea nevoie de parola ta. Pentru noi, memorarea a 700 de parole de screen-saver e floare la ureche.. Cand ne suni, spune-ne ce doresti sa faci, nu ceea ce te impiedica sa faci acel lucru. Nu avem nevoie sa stim ca nu poti folosi programul cutare pentru ca calculatorul tau nici macar nu porneste. Sau mai bine: cand ne suni, nu ne spune deloc de ce ne chemi la tine. La ce bun ne-ar putea folosi? Cand un informatician iti trimite un mesaj foarte important, sterge-l imediat. Erau doar teste. Cand un informatician e la biroul lui si mananca, intra drept inauntru si varsa-ti oful. Existam doar pentru a sluji. Cand xeroxul nu functioneaza, cheama-ti informaticianul. Doar contine componente electronice! Cand un informatician iti spune ca imprimantele nu au cartus in ele, sustine-ti punctul de vedere. Savuram argumentele relevante.. Cand un informatician iti spune ca va veni in scurt timp, raspunde cu un ton aspru:" Si cam cate luni intelegi tu prin <>?". Acest lucru ne motiveaza. Cand imprimanta nu vrea sa tipareasca, retrimite documentul de cel putin 20 de ori. Deseori documentele dispar in gaurile negre. Daca imprimanta nu tipareste nici dupa 20 de incercari, trimite documentul la toate celelalte 68 imprimante din cladire. Una din ele trebuie sa functioneze! Nu invata nici un termen tehnic.. Cand spui "Nu-mi merge chestia aia", stim exact ce vrei sa spui.. Daca cablul de la mouse continua sa iti dea jos poza inramata a cainelui tau, ridica calculatorul si inghesuie cablul sub el. Cablurile de mouse au fost facuta sa reziste la 20 kg. Daca tasta spatiu nu mai functioneaza, arunca vina pe varianta noua de program. De fapt tastaturile savureaza foarte mult kilogramul de firimituri si de unghii dinauntru. Daca primesti un mesaj care spune "Are you sure?", da cat de repede poti click pe butonul "Yes". La naiba, daca n-ai fi sigur, atunci nu ai face ce faci, nu?! Simte-te liber sa zici lucruri de genul "nu ma pricep la porcariile astea de calculatoare". Nu ne suparam cand auzim ca se face referire la arealul nostru de expertiza profesionala ca fiind porcarie. Cand vrei sa schimbi cartusul la imprimanta, cheama-ti informaticianul. Schimbarea unui cartus de impimanta este o sarcina extrem de complexa, si se recomanda ca ea sa fie executata doar de un inginer licentiat in fizica nucleara. Cand te intalnesti cu un informatician duminica la aprozar, intreaba-l ceva de calculatoare. Lucram si in weekend. Nu nota nimic din ceea ce te invatam. Ne place sa repetam la infinit aceleasi lucruri. Cand ne semnalezi ca nu ai acces in retea, jura-te ca ai introdus parola corecta. Calculatoarele o iau razna deseori. In loc sa ne spui ce s-a intamplat, spune-ne doar ca "a disparut chestia aia desi n-am facut nimic". Calculatoarele se aseamana cu Triunghiul Bermudelor, si noua ne plac misterele".

joi, 10 ianuarie 2008

Are si Iadul avantajele lui

O batranica moare si ajunge la Portile Raiului unde se intalneste cu Sf. Petru cand, deodata, se aude un urlet groaznic venind dinspre Rai.
- Vai de mine, ce se intampla acolo? intreaba batranica.
- Nu va faceti griji pentru asta, raspunde Sf. Petru, ii gaurim unuia omoplatii sa-i montam aripile de inger.Batranica, vadit deranjata de acest fapt, da un pas inapoi cand, deodata, se mai aude un urlet.
- Vai de batranetile mele, dar asta ce-a fost?
- Aaaa ... nu e motiv de ingrijorare, ii gaurim unuia capu` ca sa-i montamaureola. Batranica, dand din cap in semn de dezaprobare, spune:
- Eu nu pot sa fac asta, ma duc jos in iad.
- Vai, dar nu puteti face asta, spune Sf Petru, veti fi sodomizata si violata.
Cu un aer impacat, batranica raspunde:
- Da, dar macar am gaurile facute...

miercuri, 2 ianuarie 2008

one step to hell, and other to paradise


inceput de an, cu un picior into hell, si cu un altul in paradis.
Nu am mai fost de mult simtindu-ma ca in iad, cred ca de pe vremea de cand aveam 20 ani, si sunt ceva ani de atunci.
Ieri, nu am avut chef sa ma ridic din pat nicio secunda, si nu de oboseala. (avand in vedere ca in seara de Revelion mi-am petrecut-o mai mult de pe un scaun pe altul). Am simtit un virus necunoscut in tot corpul, mai ales azi. Am simtit ca mi s-a sfarsit bucatica aia de lume pe care o primisem de la D-zeu, doar pentru ca nu am stiut ce sa fac cu ea, si cum sa ma port cu ea. O primisem in dar, fara sa o merit acum ceva timp, fara sa imi dau seama, si ieri o pierdusem fara sa realizez. O tinusem atat de strans in mana, si avusem grija de ea, ca de un glob in care stii ca acolo iti poti vedea viitorul. Dintr-o data, simtisem ca nu mai am loc pe lume, pentru ca pierdusem bucata pe care mi-o daduse D-zeu. La nastere, ca dar de bun venit pe lume, D-zeu ne da tututor o bucatica de lume, o parte din gradina Edenului in care sa traim linistiti si sa o facem frumoasa. Pana ieri, am tinut-o strans, si o facusem mai mare, si mai frumoasa, asa cum ii promisesem lui D-zeu. Ieri, am scapat-o din mana. Ieri, fara stiinta, am facut-o tandari. Se sparsese in mii de bucati si se imprastiase asa cum se imprastie sarea pe covor si nu o mai poti aduna.
Astazi, am reusit sa o adun, dar cu greu. Si nici acum nu stiu daca o tin bine in mana, dar macar o simt, si incerc sa fiu mai atenta.
La ce ne trebuie o bucata din Paradis? Stim ce sa facem cu ea? Suntem demni sa primim asa ceva? Imi veti spune ca da si sunt de accord cu voi. Insa ceea ce primim in dar nu ne este dat doar sa il pastram pentru noi si atat. Cand ne dam seama de toate astea este intotdeauna prea tarziu si realizam doar atunci cand nu le mai avem si simtim lipsa lor in viata noastra cat mai mult. Oare de ce lasam intotdeauna lucrurile pe ultima suta de metri? Pentru a simti mai intens ceea ce ar trebui sa simtim? Nu, nu cred ca asta e motivul. Cred ca nu meritam intotdeauna ceea ce avem.

renunt la ziua de nastere


Azi am implinit anii! A fost ziua de nastere cea mai nereusita din toate cele 26 nereusite! Asa ca m-am decis, sa-mi desfiintez propria zi de nastere, la modul cel mai serios. Ea nu exista pentru mine, asa cum eu nu exist pentru ea. Nu vad sensul asteptarii zilei de nastere cand ea nu vrea sa te primeasca; ba mai mult, iti da de inteles an de an urmatorul mesaj: "ba boule, (in cazul meu, vaco) ce tot astepti atat?
Dar incapatanarea prosteasca a omului, vrea sa scoata apa din desert.
So, i-am dat cancel, delete zilei de nastere, sunt omul care s-a nascut pe Luna, intr-o luna. Aniversarile mele imi provoaca o stare cumplit de rea, prin urmare nu am niciun motiv serios sa le iau in seama.