marți, 23 decembrie 2008

This message has no image. Display it yourself!

Cel mai mult ma intristeaza si ma face sa ma simt neputiincioasa privirea unui copil neajutorat, si ochii inlacrimati ai unui batran/e care are privirea luminata de vitrina unui magazin, fiind constient ca nu ar avea nici maine banutii necesari sa cumpere ce ii lumineaza pentru cateva secunde privirea, pentru ca apoi sa si-o miste in pamant dezamagita.
De cate ori ni se intampla ca, uneori, sa ne desprindem din nebunia in care alergam cu toii, sa ii privim sau intelegem pe cei care au cu adevarat nevoie? Ti s-a intamplat vreodata asta? Daca nu, nu te simti oarecum vinovat/a pentru ca participi activ/inactiv cu indiferenta ta? REACTIONEAZA!!! Mie mi se intampla in ultimul timp, si tot mai des. Sa fie oare asta timpul pentru care ar trebui sa platesc incet, incet pentru tot aceast timp in care nu vedeam toate aceste lucruri?
Care e pretul unei astfel de atitudini? Niciunul. Am incercat de mai multe ori, si asteptam sa saracesc. NU s-a intamlat. Toate astea, nu m-au facut decat sa ma imbogatesc. Cand zic m-am imbogatit, nu te gandi ca m-am facut peste noapte mai buna, mai inteleapta. Dar pot spune ca am devenit mai sensibila la tot ce inseamna suferinta altora.Mi-am schimbat atitudinea. Daca nu brusc atunci, cu siguranta s-a intamplat cu prima ocazie.
As vrea sa simt in suflet Craciunul unui astfel de om. Sa fiu in sufletul lui sau in gandurile lui si sa simt/aud ceea ce isi doreste el. Sunt curioasa care i-ar fi dorintele? Cu ce difera fata de dorintele unuia ca noi care nu duce lipsa de nimic? Ce isi doreste in momentele in care ne vede pe toti alergand de la o vitrina la alta?
Daca cunosti un astfel de om, te rog, anunta-ma! Vreau sa fac schimb de Craciunul meu cu al Lui. Sa aiba el parte de lucrurile pe care le am eu si poate si le doreste el, si eu sa am parte de lucrurile pe care el deja le are!
Hai sa ne dorim de Craciunul asta sa nu ne mai dorim nimic material!Sa ne dorim pentru cateva clipe sa fim simpli!
Sa ne dorim sa ne bucuram de zambetul unui copil neajutorat si de mana calda a unui batran stransa dupa ce l-am ajutat.
Eu asta imi doresc de Craciun! Sa ti-l pot darui pe al meu!

1 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

frumoase ganduri. la multi ani si numai bine in 2009!