joi, 18 decembrie 2008

"Dragostea dureaza 3 ani!"


Daca nu ai reusit anul asta sa vezi piesa de teatru "Dragostea dureaza 3 ani", pe 22 decembrie, ora 20.00 (Laptaria Enache) e ultima sansa sa o faci.

Adevarul sau minciuna tine de fiecare relatie in parte. Poate ca dragostea nu dureaza chiar 3 ani sau poate da. Nu vreau sa deconspir nimic in randurile ce urmeaza. Vreau doar sa tineti cont de cateva detalii in drumul vostru catre Laptaria Lui Enache :
Daca nu ati trait niciodata DESPARTIREA, atunci ferice de voi si pacat pentru piesa. Veti ramane doar cu impresia unei comedii fermecatoare la care ati ras cu lacrimi..si atat. (Ceea ce, la suprafata, nu e rau).
Dar daca ati experimentat-o, indiferent de ce parte a baricadei v-ati aflat, atunci pregatiti-va. Veti rade, dar parca rasul nu e al vostru. Piesa se transforma treptat-treptat intr-o tragi-comedie. Iar voi, cei care inca formati un cuplu, hmm....s-ar putea sa iesiti cu semne de intrebare asupra propriei relatii.
Si totusi? De ce va spun ca ar fi pacat sa o ratati? Pentru ca veti rade si va veti intrista in acelasi timp, iar sentimentul de melancolie, ciudat, nu va va deranja.
"Daca nevasta iti devine prietena, e cazul sa-i propui unei prietene sa-ti devina nevasta"; "Dragostea ia sfarsit atunci cand nu te mai poti întoarce"; "in primul an - cumparam mobila, in al doilea an - mutam mobila, in al treilea an - impartim mobila"…Trist, nu-i asa? Haios, nu-i asa? Adevarat?...Posibil. Trei determinante care fac deliciul acestei piese.
Dragostea nu dureaza doar trei ani, dar dragostea moare.. Moare pentru a renaste si mai puternic alaturi de altcineva. Cel putin asa spune piesa. Ramane la latitudinea voastra ce alegeti sa credeti.

Experimenteaza:
Cristi Iacob - Marc Marronier, proaspat divortat
Adriana Trandafir - Anne Marronier, fosta sotie
Gabriela Iacob - Alice, amanta
Vitalie - Jean Georges, prietenul homosexual
Matilda - o prostituata
Scenografia: Lian Ionesco
Coregrafia: Ioana Marchidan
Video: Dan Vezentan
Replici din piesa, posibile si in viata:
In primul an cumperi mobila, in al doilea an muti mobila, in al treilea an imparti mobila.
sau
Iubita mea, nu te-am inselat de placere.
Te-am inselat pentru supravietuirea speciei.
sau
Cand nevasta iti devine prietena,
E cazul sa-i propui unei prietene sa-ti devina nevasta.

0 comentarii: