duminică, 30 noiembrie 2008

Lucruri de aruncat!


Asa cum in casa, in geanta pe care o porti mereu la tine se aduna lucruri de aruncat si simti nevoia sa faci curatenie, asa si in suflet este un Recycle Bin unde ar trebui sa poti scapa de toate acele lucruri care nu-ti mai folosesc, si mai mult nu fac decat sa-imputa tot ce e in jur. Constat ca e tot mai greu sa le arunci pur si simplu. Esti constient mereu ca trebuie sa faci curatenie, si trebuie sa scapi de ele, dar intotdeauna te alegi cu ideea ca "poate mai am nevoie de ele". Ei bine, asta nu e decat un mod lejer, comod, de scapa de groaza de curatenie!
Daca e sa te apuci de Ea-de curatenie...cum, de unde, si cu ce ai incepe? Ar trebui sa procedezi ca mai in toate lucrurile pe care le faci organizat si simti nevoia de a face o lista, asa cum o faci atunci cand mergi la cumparaturi? Diferenta e ca la cumparaturi esti mereu tentat sa pui in cos (chiar si lucruri de care nu ai nevoie), pe cand daca vorbim de curatenia sufleteasca, aici trebuie sa scazi, si sa scazi si iar sa scazi, pana iti dai seama ca ti-ai golit de tot cosul sufletesc. Ma intreb, atunci cand l-ai golit, si la un moment dat vei simti nevoia sa il umpli din nou, va trebui sa il umpli cu aceleasi lucruri pe care nu cu mult in urma le-ai aruncat?
Dubios de greu! Dubios de usor cum la un moment dat umplem cosul ala cu de toate, si le tinem acolo chiar daca ne sunt de folos sau nu! Dubios de usor cum la un moment dat renuntam la ele de parca nici nu ar fi existat, de parca nu ar fi facut parte din noi.

0 comentarii: