miercuri, 30 iunie 2010

Premiile UNARTE 2010


Universitatea Naţională de Arte vă invită vineri, 2 iulie, ora 13:00, la Muzeul Ţăranului Roman, Sala "Foaier" la Premiile UNARTE 2010.
Universitatea Naţională de Arte Bucureşti acordă anual premii celor mai buni absolvenţi ai săi.
La Muzeul Ţăranului Român vor fi expuse lucrările celor trei absolvenţi premiaţi ai facultăţilor, şi ai absolvenţilor nominalizaţi pentru premiul UNARTE.

Korea, resounding soul


Institutul Cultural Român ne anunnţă că în zilele de 30 iunie şi 1 iulie 2010, de la ora 19.00, la Opera Naţională din Bucureşti sunt programate două reprezentaţii ale spectacolului de dans şi muzică tradiţională coreeană "Korea, resounding soul / Coreea, sufletul rasunător".
Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Coreea, cu ocazia aniversării a 20 de ani de relaţii diplomatice între Republica Coreea şi România.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

joi, 24 iunie 2010

AdVintage, publicitate old school


Vineri, 25 iunie, ora 17.00, la Casa Universitarilor din Bucureşti, membrii Cercului pătrat de Publicitate Madvertisers vă invită la AdVintage, o conferinţă ce va oferi o experienţă multisenzorială inedită despre publicitatea vintage din Romania.

Speakeri:
Raluca Moise – departamentul de Comunicare si Relatii Publice al Universitatii Bucuresti
Adrian Majuru – cercetator la Muzeul Municipiului Bucuresti si coordonator al Muzeului Dr. Nicolae Minovici
Stefan Petre – care va povesti istoria CEC Bank
Sorin Psatta – strategic planner Graffiti BBDO
Marian Petcu – autorul singurei carti de istorie a publicitatii si jurnalismului romanesti

Intrarea este liberă.
După conferinţă, participanţii şi nu numai sunt invitaţi la AdVintage Afterparty, începând cu ora 22:00, în club RockaRolla!

Mai multe informaţii, aici sau aici

miercuri, 23 iunie 2010

One minute fly

Meet & Greet ... Gotan Project @ Cărtureşti


Gotan Project vă aşteaptă la Grădina Verona la o întâlnire faţă în faţă, Vineri, 25 iunie începând cu ora 12:00 la terasa Cărtureşti pentru o sesiune de autografe cu dichis şi discuţii prieteneşti.

Picnicărelă neorganizată în Izvor


Ia-ţi scrabble-ul, mingea, un termos cu limonadă, cătelul, purcelul şi vino să nu faci nimic, dar in iarbă. Cei de la Cortina Verde vor fi acolo cu prieteni şi cu un coş plin cu chestii bune.
Duminică, 27 iunie, Parc Izvor,după ora 2 dupa-amiază. (inainte de Massive Attack).

Sursa aici.

concert URMA


Mâine seară, 24 iunie, URMA sărbătoreşte un an de la începutul colaborării cu Silver Church.
Aşa că mâine, ne vedem acolo, după ora 22:00.

Intrarea liberă.

oferta centrelor culturale în Noaptea Institutelor Culturale

Pentru că în noaptea de vineri spre sâmbătă nu o să prea poţi dormi dacă nu o să participi la programul a cel puţin unuia din institutele culturale anunţate de până acum, iată programul

Festivalul Anthropo Art


Festivalul Anthropo Art
Când: 23 Iunie-30 Iunie 2010
Locaţie: Conacul Anthropoesis, Muzeul Țăranului Român, studioul de fotografie La-Studio, Librăria Engleză Anthony Frost, Noul Cinematograf al Regizorului Român, clubul Tago Mago.
Main ideea: interculturalitate

Programul integral, aici

Restul, decideţi voi. Când şi dacă ajungeţi.

marți, 22 iunie 2010

Samfest Jazz

În perioada 23 – 26 iunie 2010, va avea loc ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional Samfest Jazzde la ora 19.00 la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare.
Programul, îl puteţi găsi pe pagina event-ului.

Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi


Între 30 iunie - 4 iulie 2010, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România–Patronatul Societăţilor Producătoare din Cinematografie şi Televiziune, cu sprijunul Centrului Național al Cinematografiei organizează în Mamaia şi Constanţa ediţia a cincea a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți.
Din program: filme, premii, ateliere, un training internațional de producție și evenimente speciale.

Mai multe detalii, pe site-ul event-ului.

Gala filmului Japonez

Începând de Joi 24 iunie până Miercuri, 30 iunie 2010, Cinemateca Eforie prezintă filme japoneze în cadrul Galei Filmului Japonez. În fiecare seară, începând cu ora 18.30 va fi difuzat un film .
Din program, veţi putea regăsi producții regizate de personalități renumite din cinematografia japoneză (Kitano Takeshi, Sakamoto Junji, Harada Masato, Kuroki Kazuo și Nakae Yuji).
Programul îl puteţi regăsi în afişul event-ului prezentat mai jos.

URMA, Byron, sau Kumm?

Sfârşitul de săptămână vine cu surprize mari. Ce ne facem? Ce alegem? Avem aşa:

Joi, 24 iunie, ora 22 în Silver Church, concert URMA
Vineri, 25 iunie, ora 22:00 la Clubul Ţăranului, te aşteaptă Trupa Byron

Şi cei mai curajoşi sunt cei de la KUMM, care fac o cântare Sâmbătă 26 iunie, în aceiaşi seară cu Metallica în Clubul Ţăranului după ora 22:00


p.s.: aleg URMA

luni, 21 iunie 2010

Soup Nights at Livada cu vişini

De când nu ai mai trecut pe la "Livada cu vişini"? Eu cred că de prin 2003 sau 2004.
Duminică 27 iunie, Soup Nights alături de Invictus organizează la "Livada cu vişini" (Grigore Alexandrescu 88) în Bucuresti, Full Moon Soup Night – un eveniment de strângere de fonduri pentru dotarea cu aparatura modernă a Spitalulului de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
Aşa că 300 de porţii de supă, gătite “ca la mama acasă“, te aşteaptă.
Casa de ceaiuri de la Demmers de pe Academiei 9, va fi şi ea prezentă, iar de restul, muzică bună cât cuprinde.

blogging şi presă cu Ion Cristoiu

Asociaţia Consumatorilor de Media şi Club Underworld vă invită Marţi, 22 iunie, ora 19.00 în Club Underworld, la dezbaterea:“Despre blogging şi presă
Invitaţi: Ion Cristoiu, bloggeri şi studenţi la Jurnalism
Organizator şi moderator: Horea Mihai Badau
Dezbaterea va avea loc in Club Underworld, str. Coltei nr. 48, (a treia stradă la dreapta pe Hristo Botev dinspre Piaţa C.A. Rosetti)
Accesul este liber
p.s.: la dezbatere sunt invitaţi să participe toţi bloggerii interesaţi.

Vernisaj “Trianonul Nababului”


Miercuri, 23 iunie 2010, ora 19.30, la Anaid Art Gallery din Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziţiei “Trianonul Nababului”, realizată de Ştefan Stoica, câştigătorul locului al III-lea la Inspired – Photography 2009 (proiectul ce constituie rampa de lansare pentru cei care vor să-şi facă o carieră în fotografie şi îi susţine pe aceştia în demersul lor).
“Trianonul Nababului” constă într-un studiu fotografic asupra degradării Palatului Cantacuzino de la Floreşti.

seara Sânzienelor sau "My Soul has Gained the Freedom of the Night"

ArtDetox isi deschide seria evenimentelor verii 2010 printr-o declaratie de iubire facuta luminii de Irinel Anghel in Padurea Palatului Mogosoaia, la Cavoul Familiei Bibescu, sambata 26 iunie, de la ora 21:30.
Locul potrivit, momentul potrivit sunt daruri pe care le primesti cu bucurie fara sa mai intrebi de ce acolo? de ce atunci?
Epitaful printesei Elisabeth Bibescu - "My Soul has Gained the Freedom of the Night" devine astfel titlul unui spectacol al carui concept vizual ii apartine Ralucai Ghideanu.
Decorul este semnat: Padurea. LightDesignul ii este incredintat publicului care este invitat sa vina cu lanterne pentru a intra alaturi de Irinel Anghel - soundancer in the Dark / Light al expeditiei artistice, in aventura calatoriei de la Intuneric la Lumina. Doua scene se ofera in spatiul padurii pentru marea trecere de la inlantuire la eliberare, de la moarte la renastere.
Sarbatoarea Sanzienelor, luna plina din seara de 26 iunie, decorul padurii, incarcatura istorica si spirituala a spatiului Complexului Mogosoaia, toate acestea creaza un context special spectacolului creat si interpretat de Irinel Anghel. O productie ArtDetox. Eveniment sustinut de People PR Agency.

sursa: facebook

joi, 17 iunie 2010

International Romani Art Festival

dicoart
Rromi din toată lumea, adunaţi-vă!

A treia ediţie a festivalului Internaţional de Artă Rromă, adună numeroşi artişti rromi pentru a ne demonstra că există istorie şi tradiţie rromă.
Ce poţi găsi in cadrul festivalului: Muzică, Dans, Fotografie, Spectacol de foc, Film,
Târg de meşteşuguri, Teatru, Ghiduşii pentru copii, Carte
Mai multe detalii, aici

WATUMI FESTIVAL & FRINGE - fuse şi se duse

Watumi Festival & Fringe (marcă a Asociaţiei pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor), festivalul care promovează arta în toate formele ei (muzică, teatru şi teatru de stradă, arte vizuale, film, design de obiect şi hand made, artă pentru copii), ce urma să aibă loc între 7 şi 11 iulie la Braşov, a emis un comunicat de presă prin care anunţă că ediţia a doua din acest an se amână din lipsă de fonduri.

miercuri, 16 iunie 2010

NOAPTEA INSTITUTELOR CULTURALE (25-26 iunie 2010)


NOAPTEA INSTITUTELOR CULTURALE - ediţia a IV-a (25-26 iunie 2010) dă motive din nou bucureştenilor să dea buzz(na) la porţile Institutelor Culturale.

Aşadar,mare atenţie:

dacă vă ştiţi interesaţi, consumatori, curioşi sau if you feel like you have spirit for share, sunteţi bineveniţi şi aşteptaţi să vă împărtăşiţi din timpul vostru, undeva pe aici

Important, e că anul acesta, în proiect, RATB-ul sprijină event-ul cu transport special, pus la dispoziţie.
Mai jos, pe harta ataşată, puteţi identifica ca idee, unde sunt locaţiile cu pricina, şi cu ce mijloc de transport vă puteţi deplasa.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, eveniment aflat la a doua ediţie, va avea loc Sâmbătă, 19 iunie ora 20:00, la Galeriile ArtExpo din cadrul TNB.
În programul anunţat (cele mai populare filme la ediția Anim’Est 2009, și scurtmetrajele din secțiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010)vor fi proiectate filmele scurte premiate sau nominalizate la cele mai mari festivaluri internationale de film de anul acesta.

Eventim-ul anunţă că "accesul în sală se va face începând cu ora 19.30, iar între 20.00 și 21.00, organizatorii au pregătit, la București, un Massive Attack Preview Party
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, online şi în librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone. În limita locurilor rămase, vor putea fi achiziţionate bilete şi la intrare, în seara evenimentului.
Preţul unui bilet este de 25 lei.

SPS low/no budget online short festival


SPS low/no budget online short festival se va deschide Duminică 20 Iunie începând cu ora 20:00 la TERASA FABRICA (Strada 11 Iunie, nr 50), şi se va închide Luni 21 iunie 2010.
Filmele participante în competiţie, le puteţi găsi aici

marți, 8 iunie 2010

Street Delivery - 3 zile pe strada culturală


În 11-13 iunie ne vedem în stradă. Mai exact, în Street Delivery, strada culturală ce oferă spectacole de stradă
Locaţie: Str. Arthur Verona

SCC Comics la Street Delivery


Vineri, 11 iunie ora 11:00 în str. Arthur Verona (Grădina Icoanei), lansarea a doua reviste cu comics şi benzi desenate.
Avem: expoziţie, bibliotecă de reviste de benzi desenate, muzică, limonadă, fotolii de puf, ochelari de soare, pantaloni balinezi.

luni, 7 iunie 2010

Event-uri d'ale bicicliştilor

Joi, 10 iunie 2010, ora 18:00 - Plimbare Cicloteque
Loc de întâlnire: Parcul Tineretului, vizavi de Liceul Şincai
Care-i ocazia? Deschiderea a două noi centre de închiriere cu marca Cicloteque: în Parcul Tineretului (intrarea Șincai) și în Parcul Herăstrău (intrarea Bd. Aviatorilor).

Pentru detalii, urmăriţi pagina celor de la Bicla.ro

Vineri, 11 iunie, ora 23:30 în Parcul Grădina Icoanei - avem "Bikewalk cultural" cu ocazia "Nopţii Albe a Galeriilor"
Loc de întâlnire: Parcul Grădina Icoanei
Traseu: Parcul Grădina Icoanei» Bulevardul Dacia » Piaţa Romană » Piaţă Victoriei » Gara de Nord » Cotroceni » Splaiul Independenţei » Piaţă Unirii » Universitate.


Duminică, 13 iunie ora 09:30 - Let's bike it Romania!"
Loc de întâlnire: în Parcul Sebastian (în Rahova).
Detalii, pe afişul de jos.


Sâmbătă, 19 iunie ora 10:00 - "Să dăm burta jos" (plimbare cu deputatul Alina Gorghiu)
Traseu: Parcul Izvor (intrarea din faţa Palatului Parlamentului)-sosire Mogoşoaia (în faţa Poliţiei Comunitare). Mai multe detalii pe larg despre traseu, le găsiţi pe afişul de mai jos

Km de parcurs: 15 km dus, şi 15 km întors

joi, 3 iunie 2010

PETRECERE U.N.A.T.C.


Sâmbătă, 5 iunie, în INDIE CLUB, pe Inisor nr 2, petrecere dedicată studenţilor U.N.A.T.C.
Intrare liberă.

p.s.: să sperăm că nu va fi (atât de prost organizată) ca Balul de la Facultatea de Arhitectură I. Mincu de sâmbătă seară.

Noaptea albă a galeriilor


Vineri, 11 iunie 2010, între orele 19h00-04h00, bucureştenii vor putea "furnicări" 41 de locaţii dedicate expunerii şi promovării artei contemporane în care expun/performeaza peste 140 de artisti.
Programul din acest an al evenimentelor va oferi concerte live, performance-uri, expozitii, ateliere deschise şi spatţi alternative.
Felicitări Asociaţiei Green Revolution care în Noaptea Albă a Galeriilor pune la dispoziţia vizitatorilor biciclete în regim de împrumut pentru a face turul galeriilor. Cei interesaţi îi pot contacta prin e-mail, la: contact(AT)noapteagaleriilor.ro

Blue Room


Blue Room este un spectacol de teatru, jucat în 2 personaje, interpretând pe rând, alte 5 personaje fiecare. Un spectacol cu decor simplu (blue bineînţeles), în care toată lumea, înşeală pe toată lumea.
Personajele (prostituata, taximetristul, modelul, politicianul, nevasta politicianului, scriitorul, actriţa) mi-au părut destul de fade din cauza momentului scurt pe care îl au la dispoziţie cei doi actori (Iulia Lumanare şi Radu Micu) pentru a repune în scenă personajele respective. Actorii sunt axaţi mai mult pe scenă şi replici, şi le scapă din vedere că personajelor pe care trebuie să le redea le lipseşte naturaleţea.

Zilele filmului portughez

03-04 iunie 2010, ora 18:30 Institutul Cultural Român sărbătoreşte Zilele filmului portughez, cu următoarele proiecţii:

Miracolul dupa Salome
drama, Portugalia, 2004, 97’
Regia: Mário Barroso
Scenariu: Carlos Saboga (scenariu bazat pe romanul omonim al scriitorului Jose Rodrigues Migueis)
Distribuţie: Nicolau Breyner, Ana Bandeira, Ricardo Pereira, Paulo Pires

Cinci zile, cinci nopti - drama, Portugalia, 1996, 100’
Regia: Jose Fonseca e Costa
Scenariu: Alvaro Cunhal, Jennifer Field (scenariu bazat pe romanul omonim al scriitorului Manuel Tiago, cunoscut lider al Partidului Comunist din anii ‘30, sub pseudonimul literar Alvaro Cunhal)
Distributie: Paulo Pires, Vítor Norte, Sinde Filipe

Filmele sunt subtitrate în limba romană. Intrarea este liberă.