vineri, 29 mai 2009

"They shoot the horses, don't they"?



"Si caii se impusca, nu-i asa"? după romanul lui Horace McCoy, se joaca AZI pe terasa "La Motoare" ora 20.30
Un spectacol despre victimele consumului şi ale spectacolului crud, în care protagoniştii trebuie să se supună regulilor sau să iasă din joc. Un spectacol unde toleranţa, independenţa, nealinierea, revolta,nu-si au locul decît într-o mică măsură.
Un concurs de dans. O miză tentantă: 50.000 de Euro. Reguli stricte, dure, umilitoare pentru participanţii care provin dintr-o clasă socială submedie, cu multe aspiraţii neîmplinite, cu cariere ratate şi cu multe vise susţinute doar de alte vise. Premiul este câştigat de perechea care rezistă cel mai mult. Din 24 de ore doar 2 ore sunt pentru odihnă. Mai precis, din două în două ore, concurenţii primesc o pauză de 10 minute în care au dreptul să facă ce vor. Manipularea M.C.-ului este atat de subtilă încât transformă oamenii în animale.
Un concurs despre cum alergi toată viaţa pentru nimic, despre cum uiţi de valorile autentice şi cât de uşor pici în plasa banului, a reperelor materiale, pragmatice, facile. Un spectacol despre omul contemporan şi societatea în care trăim. Acest spectacol poate fi un semnal de alarmă sau un punct dar, în niciun caz, o virgulă.

Distributie: Maia Morgenstern, Antoaneta Cojocaru, Tudor Aaron Istudor, Ela Ionescu, Gabriel Fatu, George Corodeanu, si altii.

0 comentarii: