marți, 4 decembrie 2007

o mana spala pe alta, si-amandoua fata

azi mi-am propus:
sa ajung devreme acasa
sa-mi inchid telefoanele
sa-mi inchid usa
sa nu dau drumul la tv
sa dau dracu' netul
sa beau un ceai cu lamaie
si sa astept ziua de maine, pentru ca asta in care m-am trezit e aiurea.
Nu mai recunosc pe nimeni, si nu mai vreau sa cunosc pe nimeni. Toti sunt la fel. Oare si eu sunt printre ei? As innebuni sa ma stiu asa. Ma trec caldurile pe spate cand ma gandesc ca as putea fi asa. Mai bine traiesc pe o insula pustie decat sa ii stiu langa mine si sa ma imbolnavesc sau mai bine zis sa ma molipsesc si eu cu virusul lor.
Ma inteapa inima si simt cum imi crapa fata de furie, si imi vine sa plang dar sa plang urland, pana sa ma usture in gat si sa nu mai pot vorbi.
Ce fericiti trebuie sa fie mutii, sau mai bine zis surdo-mutii, banuiesc ca lumea lor e aproape ideala.
Mmmda...canta colinde, si nu ma mai incanta cum ma incantau odata. Si-mi vine sa urlu si de data asta, imi vine sa urlu pentru ca din cauza altora, uit sa mai traiesc si sa mai simt ceea ce e de simtit. Nici nu mai stiu ce e natural sa simt si ce nu. Daca stie cineva, rog insistent sa-mi lase la comment-uri raspunsul.
Nu valoreaza doi bani faptul ca vrei sa faci lucrurile bine, ca vrei sa fii natural, ca valorile tale nu au nimic de-a face cu tot ce inseamna material. Pana acum am fost naiva si am crezut ca lucrurile astea te fac mai bogat, s-o crezi tu. Traieste o zi la intensitate maxima asa cum le traiesc eu pe fiecare dintr-o saptamana si-ai sa vezi ca-mi dai dreptate. Nu conteaza ce varsta ai, sau ce pozitie ocupi. Lumea e aceiasi, nu se schimba niciodata. Nu conteaza ca esti invadat de tehnologie, dat peste cap de programul incarcat, saturat de birocratie si satula de demagogi, povestile sau basmele pe care ti le citea mami cand erai mica nu sunt deloc adevarate. Nu exista nici lume buna si nicio bagheta fermecata; bagheta fermecata este sufletul nostru care este lipsit de ceea ce numesc eu praful magic. Sa inteleg ca am fost mintiti in copilarie, si tot ce ne-au invatat parintii e doar a huge walloping lie.
Omenii sunt falsi, superficiali, reactioneaza doar de aparenta si fatada; pretind fara sa fie indreptatiti, vor sa fie tratati egal si se cred atat de perfecti incat sunt absorbiti de propria persoana si restul este fara importanta.
M-am saturat.

0 comentarii: