marți, 23 februarie 2010

Mini Gopo to Premiile Gopo 2010


Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Babel Comunications şi Centrului Naţional al Cinematografiei sunt organizatorii evenimentului ce va susţine decernarea Premiilor Gopo de anul acesta. Organizatorii au ales una din cele mai spectaculoase săli ale Palatului Parlamentului- Sala Unirii pentru decernarea premiilor ce va avea loc pe 29 martie.
Nominalizările la Premiile Gopo au fost selectate de Dana Băcanu (exploatant, Noul Cinematograf al Regizorului Român), Viorica Bucur (critic de film), Cristian Comeagă (producător), Mihai Fulger (critic de film), Radu Muntean (regizor), Mara Nicolescu (actriţă, scenarist), şi pot fi găsite aici.


Aşa că, pentru cei care nu au reuşit să vadă o bună parte din producţiile româneşti nominalizate anul acesta la Premiile Gopo, în perioada 23-25 februarie la N.C.R.R. (Noul Cinematograf al Regizorului Român) vor fi 3 zile de proiecţii.
Programul integral îl puteţi găsi aici.
Preţ bilet: 10 ron

vineri, 19 februarie 2010

Zilele Astra - festival de film documentar

Selecţia de filme documentare din cadrul Festivalului Internaţional de Film documentar de la Sibiu are loc în perioada 19-21 februarie la Noul Cinematograf al Regizorului Român la Muzeul Țăranului Român și Centrul Național de Artă Tinerimea Română – Eurocinema.

Accesul la proiecţiile de film este gratuit pe toată durata evenimentului.
Programul integral, aici.

joi, 18 februarie 2010

Adrev - Cultural Marketing 1-5 Martie

ADVICE Students organizeaza AdRev anul acesta în perioada 1-5 martie, cu următoarele teme: RETRO&VINTAGE, ECO&SOCIAL, DIGITAL&VIRAL, PR Campaigns&Cultural Marketing, BAD&SPOOF
Locație: Galeriile ArtExpo, Teatrul Național București.
Intrarea este gratuită, conferințele fiind dedicate exclusiv studenților.
Programul integral, îl puteți găsi pe Iqads, aici, sau pe ADrevolution, aici

(in)conştiinţă

Cam cât valorează propria-ţi viaţă? Nu ai idee decât în momentul în care simţi că ţi-a fugit pământul de sub picioare (la propriu).
Săptămâna trecută am aflat că a murit soţul unei bune prietene,în somn. Nu am avut curajul să o sun, pentru că nu ştiam ce i-aş putea spune. Astăzi, la câteva zile după eveniment, la fel, m-am aflat în faţa ei şi nu-mi găseam cuvintele.
În dimineţa asta, venind spre birou, maşina în care mă aflam a avut un accident, destul de urât incât sa mă blocheze pentru câteva ore bune. La momentul impactului am închis ochii și am simțit pentru câteva secunde că nu o să îi mai deschid niciodată. Am simțit pentru câteva fracțiuni de secundă cum mi s-a derulat o parte din viață pe modulul fast-back/forward/back. În momente de genul ăsta, simţi că cineva dă cu ciocanul în tine, te spargi în mii bucăţele şi nu ştii ulterior cum să le pui la loc ca să te reîntregeşti.
Cam atât de inconştienţi suntem uneori de ceea ce suntem şi nu suntem.

marți, 16 februarie 2010

upcoming events februarie la M.Ţ.R.

* Sâmbătă, 20 februarie şi Duminică 21 februarie între 09.30 şi 17:00 - Târg din Ţara Chioarului, la Muzeul Ţăranului Român
* Sâmbătă, 20 februarie ora 21:30 - concert (plus pictură) ALexandrina Hristov la Clubul Ţăranului.
Preţ bilet: 25 ron

* Miercuri, 24 februarie, ora 20.00
Seara irlandeză la Clubul Ţăranului - Shannon Ceili Band & Irish Way
* Sâmbătă,27 februarie ora 23:00 - concert Grimus la Clubul Ţăranului.
Biletele se pot găsi la intrarea în sala de concert.

luni, 15 februarie 2010

Pentru bikeri, și nu numai!

Pentru că în ultimul timp ne obsedează din ce în ce mai mult întrebarea: "Când se termină odată cu vremea asta"?, eu deja mi-am găsit alinarea și m-am scutit de a mai căuta un răspuns.
Pentru cei in(dez)teresați, am găsit aici niște trasee cu bicicleta în București (făcute chiar pe sectoare).
So, enjoy the road!

sâmbătă, 13 februarie 2010

stare

Pentru toți aceia pentru care la un moment dat ai însemnat ceva, porți ulterior numele de Uitare

"Reconstrucția" Irenei Lusztig

Am ajuns aseară la documentarul despre cel mai mare jaf din istoria României din 1959 realizat de Irene Lustzig.
Înafară de contextul istoric (moartea lui Antonescu, deportarea evreilor, moartea lui Stalin) în care este prezentată acțiunea jafului, documentarul nu lămurește cu nimic ce i-a determinat pe cei 6 să duca la bun sfârșit asta.
Regizoarea redă tot ceea ce s-a întâmplat într-o notă mult prea personală, făcându-i Monicăi Sevianu imaginea femeii perfecte (frumoasă, inteligentă, rebelă)care își sfârșește viața în tabloul gangster-ului amorezat.

p.s.: probabil că celelalte trei documentare în regia Virgil Calotescu , A. Solomon și mai târziu a lui L. Pintilie, sunt cu mult mai subiective.

vineri, 12 februarie 2010

Seara filmului documentar la I.C.R.

Un documentar interesant este proiectat azi la Institutul Cultural Român, intitulat "Reconstrucţia" în regia Irene Lusztig la ora 18:00

Intrarea este liberă.

Subiectul documentarului, face referire la marele jaf din 1959 de la Banca Naţională a României, la care au participat 6 persoane. Suma sustrasă de cei șase, ar fi astăzi echivalentul a unui milion de dolari. Ceea ce a intrigat la momentul resectiv pe toată lumea, a fost identitatea lor. Nu erau nici gangsteri cu cazier, ci făceau parte din "elita" cultural-politică a epocii. Una din cele șase persoane - Monica Sevianu, este bunica regizoarei.


"...Cei acuzaţi în 1959 de jaf au fost Alexandru Ioanid, Paul Ioanid, Igor Sevianu, Monica Sevianu, Saşa Muşat şi Haralambrie Obedeanu.
Alexandru Ioanid era cumnatul ministrului de interne Alexandru Drăghici. Până cu câteva luni înaintea jafului, Ioanid fusese şeful serviciului de criminalistică al miliţiei. În august ‘59 a fost mutat la Ministerul Comerţului.
Paul Ioanid fratele său în vârstă de 35 de ani, era şeful catedrei de studii aviatice la Academia Militară. A studiat în Rusia cu Tupolev şi Antonov. Participase ca reprezentant al României la programul spaţial secret al Rusiei. El a fost arestat chiar la întoarcerea de la Moscova.
Igor Sevianu era inginer de aviaţie renumit pentru misiunile sale de sabotaj în cel de al doilea război mondial. Sevianu a participat la luptele de stradă care au grăbit retragerea germanilor din Bucureşti în august 1944 şi mai apoi a lucrat pentru departamentul aviatic al Ministerului de Interne.
Soţia sa Monica Sevianu petrecuse trei ani în Israel cu primul ei soţ, iar la întoarcerea în România în 1948 s-a căsătorit cu Igor.
Saşa Muşat a fost lider al tinerilor social democraţi după război. Unii spun că era agent al securităţii şi a infiltrat mişcarea la ordinul Partidului Comunist Român. Muşat a fost exclus în 1957 din Universitatea Bucureşti unde fusese profesor de istorie şi secretar de partid.
Haralambrie Obedeanu era ziarist la Scânteia, organul de presă al partidului. El fusese demis din funcţia de decan al Facultăţii de Ziaristică.
"

sursa: BBC

Autorităţile i-au prezentat în filmul de reconstituire cu totul altfel...

joi, 11 februarie 2010

Metallica rulz

Nimic nu sună mai bine, după 12 ore de muncă(ca toata săptămâna de altfel), în mașină in drum spre casă, decât METALLICA.

marți, 9 februarie 2010

"Conexiuni prin artă"

08-28 februarie 2010 ora 20:00, la Café Verona-Librăria Cărtureşti, prezentare lucrări de sculptură,pictură, grafică, fotografie şi artă digitală, vitralii/sticlă fuzionata şi fier forjat.

luni, 1 februarie 2010

SONDAJ

Pentru că "dar din dar se face rai", încerc să ajut un prieten.
Fă-o şi tu!
Nu costă, nu doare!

p.s.1: e vorba de un sondaj de opinie pentru un studiu de marketing (pentru telefonie mobilă)
p.s.2: Dacă ai timp, bunăvoinţă, răbdare şi tot ce crezi că ţi-ar folosi să completezi chestionarul, îţi mulţumesc anticipat :)
Fill in here